Golfkar acculader controleren

Golfkar accu’s worden niet opgeladen? We gaan op zoek naar de oorzaak.

Hier gaan we op zoek waarom u acculader niet aan springt, in dit voorbeeld nemen we een clubcar power drive lader.

Draag een veiligheids bril geen ringen of horloge als u de acculader doormeet om kortsluiting te voorkomen

Net spanning

één van de eerste dingen om te kijken waarom de lader niet aan springt is te kijken of de 220 Volt snoer goed in de lader zit een er 220volt op wandcontactdoos staat. Eenvoudig te controleren met en multimeter of even en boormachine of iets anders wat 220volt gebruikt.

Uiterlijk van de acculader

Bekijk eerst het uiterlijk van de acculader, zijn de repeteerzekeringen aan de voorkant ingedrukt je ziet geen wit vlakje, de ronde zekering is goed en er zitten geen deuken of andere beschadigingen aan de behuizing en kabels. Zodat je weet dat de acculader niet is gevallen of is mee gesleurd door de golfkar omdat de laadkabel voor het wegrijden niet goed was verwijderd en opgehangen.

Voltage mode schakerlaar

Aan de achterkant van de lader zit de voltage mode schakelaar die kan op verschillende standen worden gezet, controleer of de schakelaar op 230 Volt staat.

220 Volt laadsnoer

De 220 volt laadsnoer kan met een stekker in de lader zitten of permanenet in de lader gemonteerd zitten. Controleer of de stekker goed in de lader zit, is dat het geval dan de kabel met en multimeter doormeten op kabel breuk. Bij de 220 volt kabel die direct op de lader zit deksel van de lader schroeven, verwijder de 220 volt stekker uit de wandcontactdoos en meet de kabel door.

Repeteerzekering springt eruit

Als de laadstekker in het voertuig word gestoken en even later vliegt de repeteerzekering eruit aan de voorkant van de lader, dan is de diodebrug in de lader kapot. verwijder de 220 volt stekker uit de wandcontactdoos en schroef de lader open, aan de achterkant zit de diodebrug, vervang de diodebrug en monteer alles weer. test nu weer de lader. de repeteerzekering zal er niet meer uitvliegen en de lader is gemaakt.

Relai in de lader klikt niet

Haal eerst de stekker uit de wandcontactdoos.Schroef de lader open en kijk of uw een relai ziet die er ongeveer zo uit ziet, er gaat en draad vanaf de laadkabel naar het relai en een rode kabel vanaf de diodebrug naar het relai. Steek de laadkabel in het voertuig en luister of het relai klikt, klikt het niet controleer dan of er 48 volt op de rode en blauwe draad staat. zoja vervang het relai.

Relai in de lader klikt

Haal eerst de stekker uit de wandcontactdoos.Schroef de lader open en kijk of uw een relai ziet die er ongeveer zo uit ziet, zet de multimeter op ohm en plaats de meetpennen zoals op de tekening. Steek de laadstekker in het voertuig de relai klikt en moet nu doorverbinden de multimeter piept of gaat naar 0, controleer ook de andere twee op het relai. Verbind een van de aansluitingen niet door relai vernieuwen.

testen van secundaire spoel

Haal eerst de stekker uit de wandcontactdoos.Schroef de lader open en kijk of uw een relai ziet die er ongeveer zo uit ziet. Verbind stekers 2 en 4 door evenals 6 en 8, schroef nu 1 en 3 los van de diodebrug. Zet de multimeter op AC (wisselspanning) een plaats de meetpennen op de secundaire spoel aansluiting 1 en 3 en steek de 220 volt stekker in de wandcontactdoos. Denk aan sluiting en kom nergens aan om schokken te voor komen. Als de waarde die u afleest 85 volt of minder is dan is de spoel defect, bij 86 volt of meer dan is de spoel goed. Haal eerst de stekker uit de wandcontactdoos en paats alles weer terug zoals het was.