Golfkar rijd niet

waarom wil mijn golfkar niet rijden?

Hier gaan we op zoek waarom u golfkar niet meer wil rijden, in dit voorbeeld nemen we een clubcar DS

Draag en veiligheids bril een geen ringen of horloge als u de golfkar doormeet om kortsluiting te voorkomen

Storing zoeken aan u golfkar

Onmisbaar stuk gereedschap om en defecte golfkar weer aan de praat te krijgen is een multimeter en een werkplaats handboek. De meeste storingen van het niet rijden ligt aan de accu of motorkabels die zijn los gekomen van hun aansluiting. Dus voordat we moeilijke dingen gaan doen altijd eerst de accu en motorkabels controleren, of ze goed vast zitten en niet onder de corrosie zitten. Is dat goed dan de voltage van het accu pakket meten moet 36 volt of 48 volt zijn.

F&R Schakelaar

Op de vooruit achteruit schakelaar willen de oranje en blauwe kabels nog wel eens afbreken. waardoor het relai wel klikt maar het voertuig niet rijdt, kijk ook of de contacten van de oranje en blauwe kabel goed kunnen bewegen is dat niet het geval dan kan de schakelaar verbrand zijn. Controleer ook gelijk de micro schakelaars als ze klikken zijn ze in 9 van de 10 keer goed.

Testen start circuit

Bij het testen van het relai altijd de golfkar achter opkrikken zodat wegrijden niet kan.Sluit de multimeter aan zoals in het schema, zwart op de B- en Rood op de dunne plus kabel van het relai. Zet het contact aan en trap het gaspedaal in op de multimeter moet u nu batterij spanning meten. Meet u geen 48 volt dan het contactslot, mcor en de microschakelaar op de F&R schakelaar doormeten en controleren op losse contacten. Meet u nu 48 Volt dan gaan we verder. Als de golfkar aanstalten maakt om te rijden maar komt niet van zijn plek dan het relai vervangen.

Testen van het relai en OBC op het voertuig

Bij het testen van het relai en OBC altijd de golfkar achter opkrikken zodat wegrijden niet kan. Maak en doorverbindingsdraad met krokodillenbekjes en sluit het aan zoals in het schema hiernaast, Klem op de B- en de andere klem op de min van het relai de gele dunne draad. Contact aan trap het gaspedaal in nu moet het relai klikken, klikt het niet relai vervangen klikt het wel en het voertuig rijdt dan is de OBC defect en moet worden vervangen. De OBC legt namelijk het relai aan massa als u het gaspedaal intrapt.

Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden waarom de golf of elektrowagen niet meer wil rijden, maar deze voorbeelden zijn toch wel de meest voor komende storingen. Een dan vooral de accukabels, OBC of het relai wat de storing veroorzaakt