Accu Onderhoud

Bekijk hier en paar tips om u golfkar accu pakket in optimale conditie te houden

Accu onderhoud

Als u accu’s niet goed onderhoudt gaan deze van binnen sulfateren. U gaat dat dan merken doordat de accu veel sneller leeg is dan voorheen. Onderhouden betekent op tijd en regelmatig opladen (niet verder ontladen dan aangegeven) dus niet te diep ontladen, als dat wel gebeurt, verkort het de levensduur van de accu, dus zorg dat je de accu iedere keer oplaadt want een geladen accu gaat langer mee. Zorg ervoor dat het vloeistof peil op de juiste hoogte is dit voorkomt dat de loodplaten kromtrekken wat sluiting geeft. De accu altijd schoon en vorstvrij bewaren.

Accu pakket schoon houden

Als u de golfkar schoonmaakt vergeet dan niet om de accu’s ook af te spoelen met water. Bij een vies accu pakket  zullen de accukabels eerder vergaan wat de kans op storingen alleen maar vergroot. ook zal het accupakket zeer snel uit zijn eigen ontladen.

Accu niveau

Controleer maandelijks het zuur niveau en zorg dat het accupakket is opgeladen als u het accuwater bijvult zodat de accuplaten 10 mm onder water staan anders bijvullen met gedestilleerd of gedemineraliseerd water, nooit met accuzuur.

Accu polen

Na het schoonmaken van het voertuig en de accu’s ook de accu moeren aandraaien om te controleren of ze los zitten. Gebruik en geïsoleerde sleutel om kortsluiting te voorkomen.  Als laatste de accupolen insmeren of sprayen met en accupool beschermer. Wat de kans op storingen zal verminderen.